Bitvavo Review: Hét crypto handelsplatform?

Bitvavo is een van de meest bekende handelsplatforms voor cryptomunten. Tevens is het ook van Nederlandse bodem en een van de grootste. Deze twee elementen samen maken Bitvavo een van de meest betrouwbare handelsplatforms. En dit is in de wereld van cryptomunten nog erg belangrijk. In deze Bitvavo review nemen we met je door wat je precies van dit handelsplatform mag verwachten. Het schept duidelijkheid over wat Bitvavo precies is. En wat de sterke punten zijn. Wanneer je cryptomunten wilt gaan kopen en verkopen bij Bitvavo, zal je eerst een gratis account moeten openen. Via deze link open je direct een gratis account en betaal je in de eerste week over de eerste €1000 geen handelskosten.

Wat is crypto precies? 

Allereerst is het belangrijk om wat achtergrondinformatie over crypto te hebben. Uiteindelijk is Bitvavo namelijk puur een manier om in cryptomunten te handelen. De enige manier om dit goed te doen, is door te begrijpen wat crypto in het algemeen precies inhoudt. 

De meest simpele, compacte manier om het uit te leggen, is dat cryptomunten een vorm van digitale valuta zijn. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de euro of de dollar, is een cryptomunt puur digitaal. Daarbij functioneren deze vormen van digitale valuta middels een blockchain. Een blockchain is een vrij gecompliceerd concept. Het komt er eigenlijk op neer dat de blockchain een aaneenschakeling van geverifieerde transacties is. Dit systeem zorgt ervoor dat cryptomunten veilig en gedecentraliseerd werken. Er is niet één bedrijf of persoon die controle heeft over alle cryptomunten. 

Waar op letten bij handelen in cryptomunten?

Op het moment dat je besluit te gaan handelen in cryptomunten, zijn er verschillende zaken waar je op moet letten. Deze punten maken het handelen makkelijker, veiliger en winstgevender. De punten waarbij dit van toepassing is, zijn: 

  • Kiezen van het juiste handelsplatform: Het kiezen van het juiste handelsplatform is essentieel in de wereld van crypto-investeringen. En dit heeft verschillende redenen. Zo is er in het verleden bijvoorbeeld een bekend handelsplatform failliet gegaan, waardoor investeerders veel geld verloren. Er waren voldoende signalen dat dit eraan zat te komen, omdat dat handelsplatform de zaakjes simpelweg niet op orde had. Iets waar je je bij een platform als Bitvavo gelukkig geen zorgen over hoeft te maken. Het bedrijf is aan alle kanten als ‘gezond’ en ‘betrouwbaar’ beschouwd. Om deze reden zit het op het punt van betrouwbaarheid dus goed. Dit is een belangrijke stap in de goede richting.

  • Potentieel winstgevende cryptomunten uitkiezen: Verder is het natuurlijk belangrijk om echt winstgevende cryptomunten uit te zoeken. Tegenwoordig is er een enorme hoeveelheid cryptomunten om uit te kiezen. Van de meer bekende BItcoins tot de veel minder bekende alternatieve coins. Ook wel altcoins genoemd. Al met al is het slim om hier wat tijd voor uit te trekken en onderzoek te doen. Zo ben je in staat om echte pareltjes te vinden. De meer gevorderde crypto-investeerders zien munten als Quant (QNT), Cardano (ADA) en Nano (NANO) bijvoorbeeld als potentieel zeer winstgevende opties. Hoe eerder je een munt ontdekt ten opzichte van anderen, hoe groter de potentiële winsten ook zijn. Op Bitvavo heb je toegang tot een grote hoeveelheid van deze cryptomunten en kan je ze bewaren in jouw bitvavo wallet.  

  • Een goede app: Daarnaast is het zeer fijn wanneer je een goede app tot je beschikking hebt. De Bitvavo app is bijvoorbeeld een app die hoog aangeschreven staat. Hierin heb je heel makkelijk en overzichtelijk toegang tot je portfolio aan cryptomunten. Bovendien geeft de app duidelijk aan wat de huidige koersen en de bijbehorende winsten zijn. Zo heb je op ieder moment van de dag de optie om te checken hoe je investeringen in crypto ervoor staan. Toch een fijne gedachte om altijd deze controle te hebben. Zelfs het handelen zelf in crypto is gewoon via de Bitvavo app beschikbaar. Wat wil je nog meer?

  • Verantwoordelijk investeren: Iets wat niet iedereen altijd aangeeft, maar wat wel extreem belangrijk is. Probeer altijd verantwoordelijk te investeren. Het laatste wat je wilt, is dat je meer geld inzet dan dat je in potentie mag verliezen. Zet bijvoorbeeld nooit al je spaargeld in op één investering. Hiermee loop je simpelweg onnodig veel risico. De cryptomarkt staat bekend als redelijk volatiel. Prijsschommelingen van 20% zijn niet ongewoon. Zowel omhoog als ook omlaag. Hier moet je tegen bestand zijn. Het helpt dan aanzienlijk wanneer je investeert met geld dat je niet zomaar ineens nodig zou kunnen hebben. Al met al zorgt deze strategie voor meer rust. Ook als je even tijdelijk op verlies staat.

  • Op de hoogte blijven: Tot slot doe je er goed aan om zoveel mogelijk op de hoogte te blijven. Daarmee doel ik op het up to date blijven over de cryptomarkt als geheel en jouw investeringen specifiek. Zeker wanneer je je interesseert in handelen op de korte termijn. Zo is het bijvoorbeeld vaak mogelijk om bepaalde prijsschommelingen aan te zien komen. Door hierop in te spelen, maak je vaak flink meer winst. Echter is het ook een optie om te kiezen voor investeren op de lange termijn. Bepaalde projecten waar je echt achter staat, zien op de lange termijn zeer waarschijnlijk hoge rendementen. Het zorgt dan voor rust in je hoofd door hier niet op dagelijkse basis mee bezig te zijn. 

Met deze punten in het achterhoofd ga je op een verantwoorde, effectieve manier aan de slag met investeren in cryptomunten. Hierdoor ga je over een aantal jaar met veel plezier terugkijken op jouw aanpak. 

Bitvavo review conclusie

In deze Bitvavo review is het vanzelfsprekend erg fijn om ook een conclusie te krijgen. Aangezien ik persoonlijk gebruik maak van Bitvavo, weet ik als geen ander waar de sterke en zwakke punten van dit handelsplatform liggen. Tot op heden is mijn ervaring met Bitvavo zeer prettig geweest. De sterke punten zijn naar mijn mening: 

  • Het grote aanbod cryptomunten: Het allereerste dat opvalt bij het gebruik van Bitvavo, is het grote aanbod aan cryptomunten. Voor een echte liefhebber van dit wereldje is dat een groot voordeel. Want hoe groter het aanbod namelijk is, hoe groter de kans dat je pareltjes ontdekt. Zo was ik op Bitvavo bijvoorbeeld in staat om flink in Nano te investeren. Een cryptomunt dat op een ander groot handelsplatform als Coinbase bijvoorbeeld nog niet te vinden is. Voor mij al met al meer reden om in deze Bitvavo review positief te zijn. Om de zoveel tijd komen er ook nog altijd nieuwe cryptomunten bij. Zo zijn er altijd weer nieuwe kansen om nieuwe opties te ontdekken. Elke nieuwe crypto coin die Bitvavo toevoegt, kan je altijd opslaan in je bitvavo wallet. 

  • De overzichtelijke app: Verder is ook de Bitvavo app dus zeer prettig in gebruik. Op mijn smartphone heb ik heel simpel toegang tot alle functionaliteiten. Zo is het bijvoorbeeld heel makkelijk om te kopen en verkopen op het moment dat je dit nodig acht. Zelf ben ik voorstander van extra cryptomunten kopen op uitzonderlijk lage prijzen. Wanneer ik dus zie dat een munt ineens een flink lagere koers heeft, dan besluit ik om er wat extra van te halen. Aangezien dit zelfs om de zoveel minuten kan verschillen, helpt de Bitvavo app enorm om hier snel op in te spelen. Zo ben ik in staat om flink wat extra winsten te boeken.

  • Klantenservice: Daarnaast is ook de klantenservice van Bitvavo zeker iets om over naar huis te schrijven. Zo wist ik helemaal in het begin bijvoorbeeld nog niet veel af van het kopen en verkopen via Bitvavo. Hierdoor was het een en ander nog onduidelijk. Ik besloot om dit gewoon aan de klantenservice voor te leggen. En met succes. Binnen een mum van tijd had ik al een uitgebreid antwoord op al mijn vragen. Meer had ik me niet kunnen wensen. Altijd een zeer prettige gedachte om te weten dat ze je altijd helpen. Bij onduidelijkheden weet je dan altijd waar je moet zijn.

  • Extra opties: Tot slot biedt Bitvavo ook veel extra opties. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het gebied op veiligheid. Met 2-factor authenticatie neemt het maatregelen om de veiligheid van jouw account te waarborgen. Je bent dan alleen in staat om via een wachtwoord én een sms-code in te loggen. Dit minimaliseert de kans op fraude en/of het hacken van jouw account. En dus hoef je ’s nachts niet wakker te liggen om jouw investeringen. Qua veiligheid is alles in ieder geval in orde. En een andere extra, gewaardeerde optie is de mogelijkheid tot staking. Een manier om gratis extra cryptomunten te krijgen. Het is als het ware een vorm van sparen. Dit is bijvoorbeeld bij Cardano (ADA) van toepassing. 

Persoonlijk viel me desondanks ook één minder puntje op. Uiteindelijk is geen enkel crypto handelsplatform natuurlijk volledig perfect. Er zijn altijd zaken die wellicht iets beter kunnen. Bij Bitvavo vond ik dat het volgende: 

  • Geen telefonisch contact mogelijk: Over de klantenservice ben ik over het algemeen zeer tevreden. Het enige minpuntje is het feit dat telefonisch contact niet mogelijk is. Hierdoor moet je echt even een berichtje afwachten voordat je verdere informatie ontvangt. 

Zelf beginnen met handelen in cryptomunten op Bitvavo

Ben je geïnteresseerd in handelen in cryptomunten op Bitvavo? Dan is dit een mooi moment om hiermee te beginnen. De hele cryptowereld staat nog steeds in de kinderschoenen. Wanneer echt iedereen het gaat omarmen, schiet de waarde van de verschillende cryptomunten waarschijnlijk de lucht in. Hoe eerder je erbij bent, hoe beter. Bitvavo maakt dit mogelijk!


«   »