Investeren in vastgoed: Hoe pak je dit aan?

Je hoort het bijna iedereen met een beetje geld wel zeggen; investeren in vastgoed is de beste manier om je geld te investeren. Nu is dat in principe fijn om te horen. Bovendien lijkt het in de praktijk ook zeker te kloppen. Met investeren in vastgoed kies je voor zekerheid. Maar dan rest er altijd nog een belangrijke vraag: Hoe investeren in vastgoed? Want hoe ga je bijvoorbeeld vastgoed financieren als je helemaal niet zo heel veel geld hebt? Vastgoed kopen is dan ook niet zo makkelijk als dat het in eerste instantie misschien lijkt. 

In dit artikel gaan we dieper in op investeren in vastgoed, vastgoedbeheer en hoe vastgoed kopen voor jou ook mogelijk gaat zijn. Zo weet je aan het einde van dit artikel precies welke stappen je moet ondernemen om hier een realiteit van te maken. 

Waarom investeren in vastgoed? 

Allereerst is het waarschijnlijk verstandig om te kijken naar waarom investeren in vastgoed zo’n goede optie is. Dit geeft je direct een beetje een idee van de voordelen die dit wereldje te bieden heeft. De belangrijkste redenen om te investeren in vastgoed zijn: 

 

  • Permanent inkomen opbouwen mogelijk: Met investeren in vastgoed is het mogelijk om een permanent inkomen op te bouwen. Wanneer je namelijk voor vastgoed kopen kiest, ‘koop’ je dus ook echt een bepaalde woning of appartement. Vervolgens zorg je ervoor dat je deze verhuurt aan anderen, waardoor je een vast inkomen opbouwt. Hier hoef je verder amper iets voor te doen. Vastgoed financieren is iets wat alleen de juiste hoeveelheid kapitaal vergt. Vervolgens bouw je vrij eenvoudig een permanent inkomen op.

  • Passief inkomen: Daarbij gaat het hier dus ook om een passief inkomen. Iets wat investeren in vastgoed nog een stukje aantrekkelijker maakt. Want uiteindelijk vinden we het allemaal vooral prettig wanneer er geld binnenkomt zonder dat je hier iets voor hoeft te doen. Op het moment dat je in het vastgoedbeheer zit, is het zelfs mogelijk om zaken als onderhoud en meldingen bij problemen uit te besteden. Hier huur je dan een externe partij voor in. Dit maakt het voor de volle 100% passief. Je hebt verder zelf totaal geen omkijken naar de woning of het appartement dat je verhuurt. Het enige waar je je op hoeft te focussen, is de instroom van inkomen.

  • Belastingvoordelen: Daarbij levert investeren in vastgoed ook op verschillende manieren belastingvoordelen op. Zeker wanneer je wat meer geld tot je beschikking hebt, is het zonde om dit ieder jaar voor een groot gedeelte naar de belasting te zien verdwijnen. Dit voorkom je dan ook door voor investeren in vastgoed te kiezen. Je gaat al snel merken dat het bespaarde bedrag op jaarlijkse basis hierdoor flink gaat oplopen. Het is altijd beter om geld in vastgoed te hebben zitten, dan het op de op de spaarrekening te hebben staan.

  • Huizen worden jaar na jaar meer waard: Bovendien is het ook nog eens zo dat huizen ieder jaar meer waard worden. Op het moment dat je dus een woning koopt en verhuurt, is het niet alleen het huurbedrag dat je iedere keer opstrijkt. Ook de waarde van de woning gaat steeds verder omhoog. Mocht je deze op den duur dus weer willen verkopen, dan kun je dit verschil in waarde ook nog eens bij de investering optellen. Daarmee is het eigenlijk een no brainer om voor investeren in vastgoed te kiezen. Het is een dermate slimme investering, dat bijna alle rijkeren hier wel voor kiezen.

  • Weinig risico: Tot slot loop je met een investering in vastgoed dus ook weinig risico. Er is hoe dan ook altijd veel vraag naar vastgoed. Mensen moeten toch ergens wonen. In tegenstelling tot andere sectoren, loop je in vastgoed dus minimaal risico. Je hoeft niet bang te zijn dat het landschap er over 5, 10 of 20 jaar ineens heel anders uit komt te zien. Het moet namelijk wel heel gek lopen wil een woning in een van de grote steden dan ineens veel minder waard zijn. 

 

Zo merk je dus dat er veel redenen zijn om voor een dergelijke investering te kiezen. Het is vaak ook een combinatie van deze redenen die de massale belangstelling voor investeren in vastgoed veroorzaakt. 

Echter komen we dan al snel op het volgende punt; hoe investeren in vastgoed? 

Hoe investeren in vastgoed?

Hoe investeren in vastgoed is een goede vraag. Om hier in het kort direct antwoord op te geven, lopen we even de 2 hoofdmanieren langs waarop investeren in vastgoed mogelijk is. Dit zijn: 

 

  • Een huis of appartement met eigen geld kopen: Een huis of appartement met eigen geld kopen, is de meest bekende methode van investeren in vastgoed. Sterker nog; veel mensen zijn onder de indruk dat dit de enige manier is om in vastgoed te investeren. In de praktijk blijkt echter niks minder waar te zijn. Het is namelijk niet langer zo dat je dit alleen met eigen geld kunt doen. Hier komen we in de volgende manier van investeren op terug. Heb je dus een bepaald bedrag op je bank- of spaarrekening staan waarmee de aanschaf van een woning mogelijk is? Dan zijn er slechts een aantal stappen te ondernemen om je wens van investeren in vastgoed te realiseren. Je hoeft verder niks te doen om aan voldoende kapitaal te komen.

  • Vastgoed financieren: Een tweede optie is om vastgoed te financieren. Dit is de route die je moet bewandelen op het moment dat je niet voldoende kapitaal hebt om een directe investering in vastgoed mogelijk te maken. Via een omweg bereik je dan alsnog je doel. Via deze methode ga je dus met geleend geld aan de slag. Het werkt in veel opzichten op dezelfde manier als een hypotheek. Echter financier je het betalen van de lening met het geld dat je aan huur ontvangt. Het is dan helemaal mooi meegenomen wanneer dit huurbedrag hoger uitvalt dan de premie die je voor de lening betaalt. Na de afbetaling hou je dan de volledige waarde van de woning over. Om via deze route in vastgoed te investeren, is het belangrijk om de juiste kennis in huis te hebben. Hier komen we later in dit artikel op terug. 

 

Is investeren in vastgoed met weinig geld mogelijk?

Een van de meest gestelde vragen op dit gebied is of investeren in vastgoed met weinig geld mogelijk is. In het kort is het antwoord op deze vraag; ja. 

Zoals we eerder in het artikel hebben gezien, is het namelijk mogelijk om vastgoed te financieren middels een lening. Je hebt dan geen torenhoog startkapitaal nodig om een woning in zijn geheel via een vastgoed makelaar te kopen. In plaats daarvan zorgt een externe financierder voor het benodigde bedrag om de woning aan te schaffen. Vervolgens betaal jij dit bedrag middels een lening door de jaren heen terug. 

Investeren in vastgoed met weinig geld is dan ook voor iedereen mogelijk. Het is slechts een kwestie van de juiste informatie tot je beschikking hebben. En om dit voor elkaar te krijgen, doe je er goed aan om te investeren in een vastgoed cursus

Zelf vastgoed kopen met een vastgoed cursus

Vastgoed kopen gaat een heel stuk makkelijker wanneer je écht alles weet over investeren in vastgoed, vastgoed financieren, vastgoedbeheer en werken met een vastgoed makelaar. En een vastgoed cursus gaat je hier enorm bij helpen. 

Een mooi voorbeeld van een hoog aangeschreven vastgoed cursus, is de Cashflowboost van Thuiz Hypotheken. Als expert op het gebied van investeren in vastgoed heeft deze partij een bijzonder waardevolle training in elkaar gestoken. Hierin leer je alle kneepjes van het vak. Bijvoorbeeld over: 

 

  • Opbouwen risicovrij inkomen (pandemiebestendig): De wereldwijde pandemie van 2020 en 2021 heeft als geen ander aangetoond dat een investering in vastgoed een slimme investering is. Talloze sectoren hadden namelijk zwaar te lijden onder deze pandemie. Veel mensen zijn forse investeringen kwijtgeraakt. Behalve degenen die reeds in vastgoed hadden geïnvesteerd. Niet meer dan logisch dus dat deze vastgoed cursus tot in detail beschrijft waarom investeren in vastgoed bijna risicovrij is. En waarom het zelfs pandemiebestendig blijkt te zijn.

  • Vastgoed financieren voor beginners en gevorderden: Daarnaast legt deze vastgoed cursus van Thuiz Hypotheken al snel de basis voor vastgoed financieren voor beginners. Echter blijft het daar niet bij en breiden ze de kennis al snel uit voor mensen die er echt mee aan de slag willen. Zowel voor beginners als ook voor gevorderden is dit dus een zeer interessante cursus. Je leert alles wat je zou moeten weten over deze manier van investeren. Binnen de kortste keren kun je al zelf aan de slag.

  • Stappenplan voor vastgoed kopen: Tot slot levert de Cashflowboost ook een stappenplan voor vastgoed kopen aan. Hierdoor leer je stap voor stap wat je moet doen, welke hindernissen je tegenkomt en waar je op moet letten. Je bent van top tot teen voorbereid op wat er komen gaat in de vastgoedmarkt.

 

Sta je dus te popelen om te beginnen met investeren in vastgoed? Wacht dan niet langer dan nodig is en zoek direct de benodigde kennis op met deze cursus! 


«   »