Geld verdienen met Youtube in 2022: Hoe maak je een succesvol Youtube kanaal?

Als er iets is dat een enorme aantrekkingskracht heeft op mensen anno nu, dan is het wel de mogelijkheid om online geld te verdienen. Er gaat niets boven een passief inkomen opbouwen, waardoor er iedere minuut van de dag geld wordt verdiend. Een eigen Youtube kanaal maken is zo’n manier om dit voor elkaar te krijgen. Geld verdienen met Youtube is helemaal van deze tijd. Maar hoe maak je een succesvol Youtube kanaal? En hoe zorg je ervoor dat je niet tegen allerlei problemen aanloopt? 

Om geld verdienen met Youtube mogelijk te maken, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de juiste informatie. Een zakelijk Youtube kanaal maken is bijvoorbeeld iets wat iedereen kan. Het is echter een stuk lastiger om hier ook een succesvolle onderneming van te maken. Om ervoor te zorgen dat je er een vaste bron aan inkomsten mee opbouwt. In dit artikel gaan we daarom kijken wat daar nu precies voor nodig is. En hoeveel geld hier nu eigenlijk mee te verdienen valt. 

Hoe geld verdienen met Youtube?

Op het moment dat je een eigen kanaal begint, is het uiteraard de bedoeling dat je hier video’s op plaatst. Hoe meer video’s je plaatst, hoe meer views je video’s gaan verzamelen. Uiteindelijk zijn er dan meerdere manieren waarop je geld verdient met Youtube: 

 

  • Advertentie-inkomsten: De meest voor de hand liggende manier om geld te verdienen met Youtube, is door middel van advertentie-inkomsten. Zo verdien je per 1000 views ongeveer een bedrag van 1 a 2 euro. Het doel is dan dus puur om zoveel mogelijk views op jouw video’s te krijgen. Wanneer je een vaste hoeveelheid views van bijvoorbeeld 1.000.000 per maand weet te pakken, strijk je een inkomen van 1.000-2.000 euro op. Daarmee is het zeker de moeite waard om deze route een kans te geven. Let er daarbij wel op dat je aan een aantal voorwaarden moet voldoen om advertenties naast je video’s te tonen. Je hebt daarvoor 1.000 abonnees nodig en 4.000 uur aan kijktijd in het afgelopen jaar. Iets wat zeker haalbaar is.

  • Gesponsorde video’s: Verder verdienen Youtubers ook flink wat geld door middel van gesponsorde video’s. Het is dan bijvoorbeeld de bedoeling dat je ergens in de video een minuut de tijd neemt om een bepaald product of dienst aan te prijzen. Je geeft dan aan hoe het gebruikt dient te worden en wat de sterke punten ervan zijn. Een eigenaar van een dergelijk product of dienst is bereid om hier flink wat geld voor neer te tellen. Uiteraard is dit wel afhankelijk van het aantal views dat de video ongeveer gaat hebben. Hoe hoger dit aantal zal liggen, hoe hoger de inkomsten uit gesponsorde video’s ook gaan zijn.

  • Eigen producten of diensten verkopen: Daarnaast kun je er natuurlijk ook voor kiezen om eigen producten of diensten te verkopen. Afhankelijk van de niche waarin je opereert zijn er tal van mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan het creëren van een specifieke cursus. Een cursus waarin je een belangrijk probleem voor een specifieke doelgroep oplost. Ook kun je het echter een stuk simpeler houden. Tal van Youtubers prijzen simpelweg merchandise aan op hun Youtube kanaal. Ze verkopen t-shirts, hoodies en broeken aan hun abonnees.

  • Om financiële bijdrage vragen: Tot slot is het tegenwoordig vrij makkelijk mogelijk om je kijkers om een financiële bijdrage te vragen. Bijvoorbeeld wanneer je niet zoveel geld verdient uit de andere, eerdergenoemde inkomstenbronnen. Zo gebeurt dit in de praktijk veel via Patreon. Door dan een abonnement van bijvoorbeeld €2 per maand te nemen, krijgen je kijkers toegang tot een aantal exclusieve zaken. 

 

Al met al is geld verdienen met Youtube dus op vele verschillende manieren mogelijk. Maar hoeveel geld verdienen met Youtube moet je dan ongeveer aan denken? 

 

Passief inkomen verdienen? Leer hoe je een Youtube kanaal maakt, laat groeien en een inkomsten genereert. 

Hoeveel geld verdienen met Youtube? 

Hoeveel geld verdienen met Youtube mogelijk is, is natuurlijk sterk afhankelijk van de verschillende inkomstenbronnen die je aanboort. Maar laten we even op theoretische wijze naar de situatie kijken. Laten we zeggen dat je op den duur in staat gaat zijn om een miljoen views per maand binnen te slepen. Een aantal dat zeker niet ondenkbaar is. Er zijn tal van bekende Youtubers die dit reeds hebben weten te bereiken. 

Met een miljoen views per maand moet je qua advertentie-inkomsten dus ongeveer denken aan 1.000 a 2.000 euro per maand. Gezien een bepaald percentage van je kijkers altijd besluit om op een advertentie te klikken, ontvang je hier geld voor. Over het algemeen gaat dit om gemiddelde cijfers en mag je uitgaan van het eerdergenoemde bedrag. 

Daarnaast heb je altijd de mogelijkheid om gesponsorde video’s te plaatsen. Per video moet je hier zeker denken aan bedragen die in de honderden euro’s lopen. Het precieze aantal is sterk afhankelijk van het type product, type kanaal en aantal views. Een inschatting hiervan maken is dus erg lastig. Maar weet dat het voor bedrijven erg interessant is om van deze werkwijze gebruik te maken. Hier tasten ze tegenwoordig flink diep voor in de buidel. 

Tot slot kun je zelf dus producten gaan verkopen. Denk aan een cursus, die in potentie relevant is voor het grootste gedeelte van jouw abonnees. Een cursus kost tegenwoordig al gauw 100 of 200 euro. Als maar 0.01% van jouw maandelijkse kijkers besluit om deze cursus aan te schaffen, dan gaat dit in één klap al om 100 aankopen. Het levert je duizenden euro’s op. Hetzelfde geldt voor merchandise, die vaak hogere verkooppercentages kennen. Hoe meer potentiële inkomstenbronnen je hebt, hoe hoger je inkomen gaat worden. 

Stap voor stap een eigen Youtube kanaal maken 

Bij het maken van een eigen Youtube kanaal komt in de meeste gevallen veel kijken. Het is niet zo eenvoudig als slechts een willekeurige video opnemen en vervolgens plaatsen. Aan de hand van het volgende stappenplan is een Youtube kanaal maken voor iedereen mogelijk: 

#1: Onderwerp verzinnen

Het begint allemaal bij het verzinnen van een onderwerp. Waar moet jouw Youtube kanaal over gaan? Het is vaak slim om qua onderwerp iets te zoeken dat dichtbij je staat. Waar je bijvoorbeeld veel over weet of waar je veel interesse in hebt. 

Zo zie je dat vrouwen er vaak voor kiezen om een make-up kanaal te starten. Dit is tegelijkertijd ook zakelijk gezien een slimme keuze, aangezien een succesvol make-up kanaal voor bedrijven erg interessant is. 

Maar ook kan het een lucratieve optie zijn om voor een financieel kanaal te kiezen. Zaken als cryptocurrencies, aandelen en online geld verdienen krijgen veel aandacht op een platform als Youtube. 

#2: Video’s maken

Vervolgens is het tijd om video’s te gaan maken. Dit kun je zo simpel of ingewikkeld maken als dat je zelf wilt. In principe heb je niet meer nodig dan een mobiele telefoon. Sterker nog, je hoeft je video’s niet eens zelf te maken. Het komt vaak genoeg voor dat men het maken van de video’s uitbesteed. 

Video’s maken is dus bijzonder laagdrempelig. In het begin vind je het waarschijnlijk nog moeilijk om iets in elkaar te zetten dat er kwalitatief hoogstaand uitziet. Na verloop van tijd zal dit waarschijnlijk steeds makkelijker gaan. 

#3: Optimaliseren

Een stap die zeker niet mag ontbreken, is het optimaliseren van jouw video’s. Wist je dat de thumbnail en de titel samen doorslaggevend zijn voor of iemand wel of niet op een video drukt? De thumbnail (de afbeelding van de video) moet heel duidelijk de interesse zien op te wekken. Deze moet bijvoorbeeld schokkend of aantrekkelijk overkomen. Hetzelfde geldt voor de titel. Je moet de potentiële kijker echt motiveren om op de video te klikken. 

#4: Consistent uploaden

En misschien wel het grootste geheim van een succesvol Youtube kanaal maken, is consistent uploaden. Zeker in het begin krijg je geregeld met tegenslagen te maken. Het aantal views is bijvoorbeeld een stuk lager dan dat je gehoopt had. Of een zakelijk Youtube kanaal maken is in de 1e paar maanden niet precies zo uitgepakt als je gehoopt had. 

Geef dan niet binnen een paar weken al op, maar blijf je consistent aan je eigen uploadschema houden. Zo ga je zien dat er sprake is van opbouwend effect. Hoe langer je vol blijft houden, hoe sneller de views en de bijbehorende inkomsten ook gaan komen. 

Uiteindelijk kan iedere succesvolle Youtuber beamen dat er sprake is van exponentiële groei. Er komt ineens een dag dat je viraal gaat. En dan is het moment om te cashen pas écht aangebroken. 

Nóg makkelijker geld verdienen met Youtube

Ben je benieuwd hoe het stap voor stap mogelijk is om geld te verdienen met een eigen Youtube kanaal? En hoe het zelfs mogelijk is om dit te doen zonder zelf video’s te maken? Dan heb ik op dit moment precies wat je zoekt! 

Via de Cash Cow Academy leer je in een handomdraai hoe je vrij makkelijk een succesvol Youtube kanaal opzet. En dat terwijl het NIET nodig is om zelf video’s te maken. Wie wil dat nu niet?! 

Neem nu een kijkje bij de Cash Cow Academy en ontdek zelf wat de mogelijkheden zijn.


«   »