Geld Verdienen op Instagram in 2022, Hoe Pak je dat aan?

Kun je geld verdienen met Instagram? Ja, zeker. Is het moeilijk om geld te verdienen met Instagram? Nou, het is vooral van belang dat je wéét waar je mee bezig bent. Om aan de juiste kennis te komen, kun je je aanmelden voor de Instagram Academy. In dit artikel laten wij je kennis maken met deze academie, evenals met andere mogelijkheden om geld te verdienen via Instagram.

Meerdere mogelijkheden

Wil je geld verdienen met Instagram? Dan is het goed om te weten dat je hier meerdere mogelijkheden voor hebt. Enkele van deze mogelijkheden hebben wij voor je op een rijtje gezet:

 • Je kunt als Instagram influencer door het leven gaan. In dit geval promoot je producten van bedrijven, waar jij in ruil geld voor krijgt. Indien je met dit online verdienmodel aan de slag wilt gaan, heb je sowieso veel Instagram volgers nodig.
 • Je kunt een eigen Instagram pagina opbouwen. Heb jij een goed idee voor een leuke en originele Instagram pagina? Dan is het ook leuk om jouw eigen pagina op te zetten, waarmee je op den duur geld kunt verdienen. Zo kun je bijvoorbeeld samen gaan werken met bedrijven; in een Instagram post kun je op – een slimme manier – bijvoorbeeld het bedrijf promoten.
 • Je kunt met Instagram marketing aan de slag gaan. Heb jij veel verstand van online marketing en van social media marketing? Dan is het interessant om jouw diensten voor andere bedrijven in te zetten. Jij gaat de Instagram pagina van jouw klant eigenlijk in beheer nemen, waarbij het uiteraard de bedoeling is dat je veel Instagram volgers aantrekt. Dát komt het bedrijf (jouw klant) alleen maar ten goede.
 • Producten verkopen via Instagram Shop. Dit social media kanaal is voortdurend met ontwikkelingen bezig, waar Instagram Shop een voorbeeld van is. Via deze relatief nieuwe toevoeging kun jij jouw eigen producten gaan verkopen.
 • Met affiliate marketing aan de slag gaan. Houd jij je al bezig met affiliate marketing? Of ben je van plan om met dit online verdienmodel te starten? Dan is het interessant om dit te combineren met Instagram. Via dit social media kanaal ben je in staat om producten te promoten. Dáár kun je vervolgens (veel) geld mee verdienen.

Wat heb je nodig om geld te verdienen via Instagram?

Wil jij met één van bovengenoemde mogelijkheden aan de slag gaan? Alles valt of staat met een goed idee. Het heeft geen zin om andere te kopiëren; nee, je moet zelf echt met een goed idee komen. Kijk goed naar jouw eigen passies en bedenk of je daar iets mee kan via Instagram.

Tevens heb je ook het nodige geduld nodig. Je gaat namelijk via Instagram niet binnen één week geld verdienen. Als je bijvoorbeeld als influencer door het leven wilt gaan, heb je hier waarschijnlijk jarenlang voor nodig. Jarenlang voor nodig om veel Instagram volgers aan te trekken. Pas als je veel volgers hebt, is het voor een bedrijf interessant om een gesponsorde Instagram post bij je te bestellen.

Daarom is het ook van belang dat je voldoende motivatie houdt. Slapend rijk worden via Instagram is eigenlijk onmogelijk. Alle mensen die op dit moment geld met Instagram verdienen, hebben hier hard voor gewerkt. En geduld bewaard. En altijd voldoende motivatie gehad.

Tot slot moet je ook veel kennis hebben. Kennis van bijvoorbeeld een Instagram quote, het toepassen van het juiste Instagram lettertype en het verkrijgen van veel Instagram volgers. Om deze kennis te verkrijgen, kun je kiezen voor The Instagram Academy.

The Instagram Academy

Heb jij ambities om geld te verdienen via Instagram? Zoals we hierboven al aangegeven hebben, is het van belang dat je over de juiste kennis beschikt. Als je The Instagram Academy gaat volgen, ben je staat om de juiste kennis op te doen.

Het doel van deze cursus is duidelijk: meer volgers krijgen, meer klanten krijgen, meer plezier hebben en meer omzet draaien. Klinkt dit doel bij jou als muziek in de oren? Dan is het goed om te weten dat al ruim 400 andere ondernemers deze cursus ook gevolgd hebben. Dat geeft eigenlijk de meerwaarde van deze cursus duidelijk aan.

Wat je in deze cursus gaat vinden? Onder meer de volgende onderdelen:

 • 1 jaar lang toegang tot de academie: binnen de academie vind je maar liefst 8 modules.
 • 15 uur aan waardevolle video’s: per week krijg je de toegang tot 1 module. Alle modules tezamen bevatten meer dan 15 uur aan beeldmateriaal.
 • 7 werkboeken: dankzij deze werkboeken word je eigenlijk gedwongen om direct in actie te komen. Je doet niet alleen veel kennis op, maar je past deze kennis ook direct in de praktijk toe.
 • Bonus module: je krijgt bij The Instagram Academy ook nog toegang tot een unieke module over adverteren op Instagram.
 • 8 weken begeleiding: tijdens het volgen van deze cursus kun je uitgaan van 8 weken begeleiding. Met dank aan deze begeleiding zet je snel de volgende stappen op het gebied van Instagram marketing.

Hoeveel geld kun je verdienen met Instagram?

Is het jouw grote droom om geld te verdienen via Instagram? Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, heb je daar voldoende mogelijkheden voor. Een terechte vraag hierbij is wel hoeveel geld je precies kunt gaan verdienen.

De ervaring leert dat dit van nogal veel factoren afhangt. Als we bijvoorbeeld naar Kylie Jenner kijken; zij verdient naar schatting 1 miljoen dollar met een Instagram post. Dat is uiteraard uitzonderlijk, maar het geeft wel de potentie prima weer.

Veel Nederlandse Instagram influencers verdienen echter moeiteloos duizenden euro’s per maand. Als je eenmaal een naam voor jezelf opgebouwd hebt, kun je zelfs tienduizenden euro’s per maand verdienen. Vanachter jouw computer, terwijl je de dingen doet die je leuk vindt.

Tips om geld te verdienen met Instagram

Zo, je weet nu precies hóe je geld met Instagram kunt verdienen. Het lastige is alleen dat veel mensen hier van op de hoogte zijn, maar dat het niet iedereen lukt om geld te verdienen via Instagram. Hoe dat komt? Dat heeft onder meer met de hevige concurrentie te maken. Als je je met Instagram marketing bezig gaat houden, heb je simpelweg met veel concurrentie te maken.

Gelukkig zijn er mogelijkheden om deze concurrentie te verslaan. Hoe je dit zoal kunt doen? Daarvoor hebben wij meerdere handige tips voor je verzameld. Volg de onderstaande tips op en zet daarmee de eerste stappen naar succes op Instagram.

Tip 1: zorg voor regelmaat

Wil je jouw eigen Instagram pagina op gaan bouwen? Wil je graag zoveel mogelijk volgers hebben, zodat je interessant voor bedrijven wordt? Dan is het advies om in te spelen op het algoritme van Instagram. Over dit algoritme is niet super veel bekend, maar we weten wel één ding: dit algoritme houdt van regelmaat.

Post jij elke dag – of om de dag – iets op jouw Instagram pagina? Dan wordt dit met gejuich ontvangen door het Instagram algoritme. Als je slechts één keer per week een post plaatst, is het algoritme al een stuk minder enthousiast.

Met andere woorden: je moet met enige regelmaat een nieuwe post op Instagram plaatsen. Hierbij is het helemaal ideaal als je hier een vast patroon voor aanhoudt. Houd bijvoorbeeld het volgende weekritme aan: op maandag een post, op woensdag een post, op vrijdag een post en op zaterdag een post. Dáár gaat het algoritme van Instagram blij van worden.

Tip 2: zorg voor een duidelijk plan en doel

Wat wil je precies bereiken via Instagram? Het doel ‘geld verdienen met Instagram’ is eigenlijk te simpel. Wij raden je daarom aan om echt heel goed over jouw doel na te denken. Wát wil je precies via Instagram gaan bereiken? En nog belangrijker: op welke manier denk je dit te gaan bereiken?

Door hier kritisch over na te denken, kun je echt met een goed idee op de proppen komen. Zoals je eerder in dit artikel al hebt kunnen lezen, valt of staat het gehele succes met een (goed) idee.

Tip 3: optimaliseer elke Instagram post

Ben je van plan om met een vaste regelmaat een Instagram post te plaatsen? Dan ben je al goed bezig. De vervolgstap is om elke Instagram post te optimaliseren. Dit doe je onder meer door de volgende tips op te volgen:

 • Zorg voor hoogwaardige content: plaats geen foto’s of video’s van een waardeloze kwaliteit. Nee, zorg echt voor hoogwaardige content.
 • Gebruik de unieke Instagram lettertypes: als je met jouw Instagram post op wilt vallen, is dit mogelijk door gebruik te maken van unieke Instagram lettertypes. Een leuk lettertype kan nét dat beetje extra aan jouw Instagram post meegeven.
 • Gebruik de juiste hashtags: ook is het aan te raden om gebruik van de juiste hashtags te maken. Hierbij is het advies om het bij maximaal 30 verschillende hashtags te houden.
 • Zorg voor een optimale Instagram tekst: verder is het belangrijk om voor een leuke, unieke en originele Instagram tekst te zorgen. Je kunt ook bij elke post voor dezelfde Instagram tekst kiezen; mogelijk kun je daarmee een bepaalde identiteit opbouwen.
 • Kies voor een leuke Instagram quote: iets wat het ook altijd goed doet, is een leuke Instagram quote. Probeer ook hier weer creatief en uniek mee om te gaan.

Tip 4: volg een Instagram cursus

Het is zeker niet onverstandig om een Instagram cursus te volgen. Met een cursus Instagram voor beginners leer je alles basisprincipes van dit social media kanaal. Onder meer The Instagram Academy – die we reeds hierboven besproken hebben – is bijzonder waardevol.

Door zo’n cursus te volgen, doe je in ieder geval alle benodigde kennis op. Deze kennis ga je écht nodig hebben om uiteindelijk jouw concurrentie te verslaan. Daar zijn wij heilig van overtuigd.

Tip 5: creëer interactie

Weet je wat het ook goed doet voor een Instagram account? Als je interactie weet te creëren. Met de juiste Instagram tekst kun je bijvoorbeeld reacties van jouw volgers oproepen. Ook is het interessant om op andere foto’s te reageren. Des te meer Instagram gebruikers jouw pagina tegenkomen, des te beter.

Tip 6: volg andere accounts

Schroom ook niet om andere accounts te gaan volgen. De kans dat zij jou terug gaan volgen, is daarbij bijzonder groot. Dáármee weet je meer volgers te krijgen, waardoor je interessanter voor bedrijven wordt. Ook op deze manier kun je overigens de nodige interactie creëren!

Veel succes!

Geld verdienen met Instagram; het is echt mogelijk. Stel een goed plan op, zorg voor de nodige motivatie en ga aan de slag. Nooit geschoten is altijd mis!


«   »