Beste Betaalbare VPN’s voor Nederland in 2022

VPN’s zijn met de jaren steeds meer een ding geworden. Vroeger was het gebruik van een VPN verbinding vooral nodig om tot bepaalde websites toegang te krijgen. Men gebruikte het daarmee om bepaalde restricties te omzeilen. Echter zie je tegenwoordig dat het ook meer en meer gebruikt wordt met het oog op beveiligde verbindingen. Middels een VPN verbinding zet je dan een duidelijke stap in de goede richting. Maar wat zijn nu de beste en betaalbare VPN’s voor Nederland in 2022? 

In dit artikel gaan we dieper in op wat VPN’s nu precies zijn, wat de redenen zijn om ze te gebruiken en wat de beste opties van dit moment zijn. Zo weet je aan het einde alles wat je over de gemiddelde VPN verbinding zou moeten weten. 

Wat is een VPN precies? 

Laten we beginnen met wat een VPN nu precies is. Want ook hierover is nog altijd toch een zekere mate van onduidelijkheid. 

Het gebruik van een VPN(Virtual Private Network) is simpelweg een manier om ervoor te zorgen dat je als verzender anoniem blijft. Op het moment dat je dus internet gebruikt en data verzend via je mobiel of computer, weet niets of niemand door wie dit precies gebeurt. Je moet het dan ook zien als het maken van een specifieke tunnel. Deze tunnel loopt vanaf jou tot aan de specifieke VPN server. Het ligt er dan maar net aan waar die VPN server zich bevindt. Vanuit het perspectief van de wereld, bevind jij je nu op die locatie. Een simpel voorbeeld: je bent in Nederland, vervolgens maak je een vpn verbinding met een server in bijvoorbeeld Amerika. Vanaf dat moment ziet elke website, dat jij uit Amerika komt terwijl je je eigenlijk in Nederland bevindt. 

Waarom een VPN gebruiken? 

Het gebruik van een VPN gebeurt natuurlijk niet zomaar in toenemende mate. Hier liggen een aantal duidelijke voordelen aan ten grondslag. Over het algemeen is het voor veel mensen een combinatie van een aantal belangrijke redenen. Tezamen maken ze het een no brainer om voor een VPN verbinding te kiezen. Voorbeelden hiervan zijn: 

 

  • In een specifiek land alle websites gebruiken: Sommige landen blokkeren de toegang tot bepaalde websites voor hun inwoners. Dit is bijvoorbeeld in een land als China veelvuldig het geval. Maar ook in andere landen gebeurt dit sporadisch. Wanneer je dan toch bepaalde websites wilt blijven gebruiken, heb je een VPN verbinding nodig. Hierdoor maakt het niet meer uit in welk land je je precies bevindt. Via een VPN server lijkt het dan net of je je in een heel ander land bevindt.

  • Netflix films of series zien: Iets wat je ook steeds vaker ziet gebeuren, is dat een VPN verbinding wordt gebruik voor Netflix. Het aanbod op Netflix verschilt namelijk enorm per land. Hierdoor heb je in een ander land ineens toegang tot hele andere films en series. Wanneer je dus graag een van deze films of series wilt zien, kies je gewoon voor een VPN verbinding uit het land waarin deze wel op Netflix staat. Een handige omweg.

  • Geblokkeerde app activeren: Net als bij de websites het geval is, blokkeren sommige landen ook bepaalde apps. In principe geldt dan dezelfde reden als bij websites om voor een VPN verbinding te kiezen. Je omzeilt hiermee de restricties van een specifiek land, waardoor je in een handomdraai alsnog van de geblokkeerde app gebruikmaakt.

  • Veiligheid maximaliseren: Daarbij is online veiligheid allang geen gegeven meer. Iedere online gebruiker van een website, een app of gewoonweg het internet in het algemeen is een doelwit. En dus doe je er goed aan om je veiligheid te maximaliseren middels een VPN verbinding. Daarmee voorkom je dat bepaalde persoonlijke gegevens beginnen te lekken. Op een publieke wifi verbinding is het bijvoorbeeld mogelijk voor hackers om achter je data te komen. Dankzij een VPN verbinding komen aan al deze problemen een einde.

  • Prijsdiscriminatie voorkomen: Tot slot is er nog het fenomeen van prijsdiscriminatie. Wat je online namelijk ziet, is dat in verschillende landen verschillende prijzen gelden voor dezelfde producten. Dit heeft bijvoorbeeld te maken met de gemiddelde koopkracht in een bepaald land. Hier passen leveranciers hun prijzen op aan. Vanzelfsprekend zit je hier niet op te wachten. Met een VPN verbinding ga je deze vorm van prijsdiscriminatie tegen. Je hebt dan eenvoudig toegang tot de goedkoopste online prijzen voor ieder product. 

 

De beste betaalbare VPN’s voor Nederland in 2022

Al met al zijn er dus genoeg redenen om van een VPN verbinding gebruik te maken. Je hebt al snel door dat je hier waarschijnlijk veel profijt uit gaat halen. Het is dan ook tijd voor de volgende stap. Want wat is nu de beste betaalbare VPN provider voor Nederland in 2022? 

Om voor jou persoonlijk de beste betaalbare VPN voor Nederland in 2022 te vinden, zijn er een aantal punten waar je rekening mee dient te houden. Dit zijn in het kort: 

 

  • De compatibiliteit: De compatibiliteit van een VPN verbinding is heel belangrijk. Het geeft namelijk aan wat je er precies mee kunt bereiken. Zo ben je met de ene VPN bijvoorbeeld in staat om Netflix te gebruiken, terwijl dit met de ander niet kan.

  • Locatie servers: Daarnaast speelt de locatie van de servers van de VPN dus een grote rol. Hiermee bepaal je vanuit welk land je wilt gaan ‘werken’. Dus via welke landen jouw VPN verbinding tot stand komt. Hoe meer keuze je hierin hebt, hoe beter het vaak is.

  • Reviews: Dan doe je er daarnaast goed aan om de reviews van een VPN verbinding te bekijken. Ze geven een duidelijke indicatie over de reputatie. Gaat de VPN bijvoorbeeld lang genoeg mee? En zijn er niet de hele tijd storingen waardoor je niet kunt doen wat je wilt doen?

  • Snelheid: Een laatste punt om rekening mee te houden is de snelheid van de VPN verbinding. Uiteindelijk schiet je er namelijk maar weinig mee op wanneer de verbinding extreem traag is. De voordelen wegen dan niet langer op tegen dit immense nadeel. Kijk hier dus ook altijd even kort naar. 

 

Aan de hand van uitgebreid onderzoek ben ik tot de conclusie gekomen dat 4 VPN’s er duidelijk bovenuit steken. Door per VPN even kort de voordelen te benoemen, weet je direct wat je er wel of niet aan hebt. De top 4 bestaat uit: 

#1: NordVPN

NordVPN is een van de meeste bekende VPN’s die er zijn. Zo kennen veel mensen ze bijvoorbeeld van de reclame op Youtube. Echter is het niet slechts een kwestie van naamsbekendheid. 

Zo scoort NordVPN uitstekend wanneer het gaat om anoniem blijven en veiligheid. Je hebt makkelijk toegang tot alle manieren waarop ze ervoor zorgen om data te beschermen. Dit alles is mogelijk gemaakt door bijzonder geavanceerde encryptie algoritmes. 

Ook valt het op dat de verbinding met NordVPN altijd erg stabiel is. Met meer dan 5000 servers uit 60+ landen is het aanbod gigantisch. En dan kun je het nog op 6 verschillende apparaten tegelijk gebruiken ook. 

Probeer NordVPN nu uit middels een 30 dagen niet goed geld terug garantie. De kosten zijn €9.56 per maand, €47.16 per jaar of €79,20 per 2 jaar. Tevens krijg je bij een 2 jarig abonnement, gratis extra 3 maanden erbij.

#2: ExpressVPN

ExpressVPN is na NordVPN voor veel mensen de bekendste vorm van VPN. Deze VPN staat dan weer vooral bekend om de hoge snelheid. 

Desondanks betekent dit niet dat er wordt bespaard op andere gebieden. Met het beveiligde netwerk TrustedServer doet ExpressVPN er alles aan om je anoniem je gang te laten gaan. Je gegevens zijn bij deze VPN dus opnieuw zeer veilig. 

Wist je bovendien dat je servers uit meer dan 160 landen kunt kiezen? Middels een overzichtelijk 3-stappenplan ga je direct aan de slag. 

Probeer ExpressVPN nu uit middels een 30 dagen niet geld goed terug garantie. De kosten zijn €11.43 per maand of €8.81 per maand bij het afsluiten van 6 maanden tegelijk. 

#3: Hotspot Shield

Hotspot Shield is een wat minder bekende VPN. Echter heeft ook deze zo zijn sterke kanten. 

Vooral het sterke design en de gratis proefperiode vallen bij Hotspot Shield op. Let er daarbij wel op dat je het basisplan alleen met de VS als locatie kunt kiezen. 

Dankzij 3200 verschillende servers wereldwijd is het mogelijk om in HD op populaire platforms als Netflix en Disney+ te streamen. 

Bij Hotspot Shield kun je voor 4 verschillende abonnementen kiezen, variërend in prijs van €10.93 of €16.83 per maand bij een maandabonnement tot aan €6.72 of €10.09 per maand bij een jaarabonnement. 

#4: Cyberghost VPN

Cyberghost VPN is de vierde en laatste VPN wat de beste betaalbare VPN’s in Nederland in 2022 betreft. Ook deze VPN heeft intussen namelijk een goede reputatie weten op te bouwen. 

Zo zijn ze gesitueerd in Roemenië, wat ervoor zorgt dat ze jouw gegevens nergens bewaren. Bovendien is de gratis proefperiode perfect om er zelf mee aan de slag te gaan. 

Met meer dan 6600 VPN servers wereldwijd gaat Cyberghost VPN actief de strijd aan om vrijheid in de cyberindustrie te verkrijgen. Privacy en anonimiteit staan bij deze VPN dan ook centraal. 

Voor Cyberghost VPN betaal je respectievelijk €11.99 per maand, €3.75 per maand, €3.19 per maand en €2.00 per maand voor een maandabonnement, een jaarabonnement, een 2 jaarabonnement en een 3 jaar + 3 maanden abonnement.


«   »